torstai 28. tammikuuta 2021

Raunioyrttikäyte lannoitteena


Rohtoraunioyrtti (Symphytum officinale) on hieman villistikin kasvava mutta komea kasvi, joka tulisi jokaisen hyötytarhurin puutarhasta löytyä - kunhan sen pitää myös kurissa. Se on kaunis ilmestys kukkiessaan sinisen ja liilanpunertavien sävyisillä kukillaan. Keräämällä kasvin lehtiä, voit tehdä niistä hyödyllistä nestemäistä lannoitetta kaikille puutarhan kasveille. Hyötytarhassa etenkin tomaatit ja perunat iloitsevat raunioyrttikäytteestä NPK-lannoitteena (typpi, fosfori, kalium).


Näin valmistat omaa raunioyrttikäytettä

 • kerää ja silppua raunioyrtin alimpia suuria lehtiä kannelliseen muovisaaviin

 • kaada päälle haaleaa vettä ja anna tekeytyä muutaman viikon ajan

 • voit sekoittaa seosta välillä, mutta varoitettakoon että se haisee todella voimakkaalle ja suoraan sanoen kamalalle - niin pitääkin

 • kun lehdet ovat jo hieman ruskettuneen näköisiä, kaada haiseva liemi korkilliseen puloon tai kanisteriin käyttöä varten

 • laimenna käytettäessä 1:10 

 • voit lisätä saaviin uusia lehtiä vanhojen päälle ja täyttää saavin taas vedellä ja laittaa uuden erän tekeytymään

 • lisää halutessasi samaan käytteeseen nokkosta, joka nostaa typpipitoisuutta
SHARE:

3 kommenttia

 1. Hei, laitetaanko kansi tiiviisti kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi laittaa löysästi kannen päälle, se pitää ötökät loitolla. Seosta kannattaaa käydä välillä hieman sekoittamassa - hajusta huolimatta - ja antaa tekeytyä aurinkoisella paikalla lämpimässä. :) Aseta ämpäri sellaiseen paikkaan missä siitä ei tule liikaa hajuhaittaa itselle.

   Poista
 2. Casinos have solved this concern by 카지노사이트 providing particular options which allow players to participate even when all the seats have been taken. The Bet Behind function, for example, permits a vast variety of gamblers to put bets based mostly on the play of particular players on the desk. This exhibits how massive Evolution Gaming has grown through the years.

  VastaaPoista

Blogger Template by pipdig