maanantai 13. helmikuuta 2023

Perusta oma hyötytarha - tervetuloa uudelle puutarhakurssille!

 


Iloisia uutisia täältä Hyötytarhurin blogin puolelta: oman hyötypuutarhan perustamiseen keskittyvä verkkokurssini on vihdoin saatavilla! Olin jo pitkään ajatellut, että olisi mukava toteuttaa aiheesta käytännönläheinen puutarhakurssi verkossa. Kun sitten - aivan kuin johdatuksesta - kesken omien kurssipohdintojeni Suomalainen Kirjakauppa otti minuun yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä, aika tuntui olevan juuri otollinen ja kypsä tälle projektille. Tänään se vihdoin julkaistiin ja on nyt saatavilla!


Verkkokurssi antaa ihan uudenlaiset mahdollisuudet oppimiseen helpolla ja miellyttävällä tavalla, sillä siihen voi yhdistää myös monipuolisia videoita ja kuunneltavia podcasteja. Toivon, että kurssini toimii hyvänä inspiraationa näin kevättä kohti mentäessä, jolloin pää alkaa pursuta uusia ideoita ja puutarhasuunnitelmia tulevaa kevättä ajatellen.


Puutarhakurssi sopii niin vasta-alkajille kuin myös kokeneemmillekin harrastajille, jotka haluavat syventää tietojaan hyötykasveista, sekä löytää uusia vinkkejä ja idoita puutarhaansa. Kurssia laatiessani halusin ottaa juuri teidän lukijoiden ja Instagram-seuraajien toiveet erityisesti huomioon. 

Taannoin Istagramissa kysyinkin, mistä aiheista eniten tietoa kaivattaisiin, ja esille nousivat toistuvasti etenkin vuoroviljely, kumppanuuskasvit, luonnonmukainen tuholaistorjunta, kaalin kasvatusvinkit, maanparannus ja kompostointi, yrtit, syötävät kukat, monivuotiset hyötykasvit ja paljon, paljon muuta. Näihin - ja moniin muihin aiheisiin - perehdytään kurssilla tehokkaasti. 

Hyötytarhan hyvinvointi -osiosta saat myös tulostettua itsellesi kumppanuuskasveja ja vuoroviljelyä koskevan lisämateriaalin. Se, ja kaikki muut lisämateriaalit jäävät omaan käyttöösi vielä kurssin suorittamisen jälkeen.


Tämä oli todella ihana sydämen projekti, jos niin voi sanoa. Toivon, että tekemisen ja kasvattamisen ilo välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle. Syy, miksi aikanaan tämän bloginkin perustin, oli se, että halusin nostaa hytöytarhan tärkeyttä tapetille. Jokainen meistä voi helpostikin kasvattaa ruokaa kaikenkokoisilla pihoilla ja monenlaisissa olosuhteissa. Itse sain sadontuotannon käyntiin kallioisella pihallani lavojen avulla. 

Vielä, sanotaanko reilut 10 vuotta sitten, en olisi uskonut että pystyisin tai osaisin kasvattaa sipulit ja perunat koko vuodeksi. Salaattia riittää koko kesän ajaksi ja yrttejä talveksikin, papuihin ja juureksiin olen hullaantunut ihan uudella tavalla. Pakastin puolestaan täyttyy syksyllä marjoista ja sienistä. Hedelmäpuitakin on tullut aika reippaasti istutettua ja oman pihan marjakasvit lisääntyvät tulevana kesänä entisestään. Sadon säilöntä on myös tärkeä osa koko prosessia.

Ennen kaikkea hyötykasvit toimivat ihanasti oman kotivaran jatkeena ja pienikin omavaraisuus on hyvästä tässä epävakaassa maailman tilanteessa. Se luo tiettyä perusturvaa arkeen ja omaa ruokaa kasvattamalla voi myös säästää - niin rahaa kuin ympäristöä. Tuntuu, että monet ihmiset ovat vieraantuneet luontoyhteydestä ja ravinnon kasvattamisesta. 


Yksi ajatus kurssilla myös onkin, että pystyt samalla suunnittelemaan pihastasi luonnollisella tavalla toimivan kokonaisuuden, jossa kasvijättet kierrätetään hytöytarhan parhaaksi. Opit myös mitkä kukat sopivat parhaiten hyötypuutarhaan kumppaneiksi. Aivan huomaamatta, puutarhanhoidosta ja hyötykasvien kasvattamisesta muodostuu nopeasti hyvän olon elämäntapa.



Tervetuloa uudelle hyötytarhakurssille verkossa! 

Kurssille pääset tutustumaan tästä linkistä.

Lue lisää Suomalainen Monitaito -sivulta,
kaikesta mitä kurssi pitää sisällään.

Ihanaa kevään ja uuden kasvukauden odotusta! Palaillaan pian asiaan keväisten blogipostausten myötä, ja tulkaahan myös Instagramin puolelle seurailemaan. 

Nähdään siellä!

Hyötytarhurisi, Linda



SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihana juttu, tuntuu siltä, että näin sen juuri piti mennä. Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila, arvostan tsemppiäsi kovasti. :) Toivotaan että kevät tulee pian!

      Poista

Blogger Template by pipdig